Čitaj mi

UZ POŠTOVANјE EPIDEMIOLOŠKIH MERA OBELEŽENA SLAVA GRADA NOVOG SADA

Povodom slave Grada Novog Sada – Đurđic upriličena je ceremonija sečenja slavskog kolača i blagosilјanje slavskog žita u Gradskoj kući, nakon čega je besedu održao Episkop mohački Isihije uz sasluženje novosadskog sveštenstva. Tom činu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i kum slave direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada Siniša Jokić, a tokom svečanosti poštovane su sve propisane epidemiološke mere.

- Porodica je uvek važna, a čini se da je posebno značajna kada nas snađu teški trenuci, poput pandemije koja vlada. Novi Sad doživlјavam kao jednu veliku porodicu, kojoj imam da poručim da će i ova muka proći, da ćemo zajedničkim snagama, udruženi, izdržati i ovu nedaću i pobediti i ovog protivnika. Dočekaćemo bolјa vremena, uz uspomenu na one koji su bitku izgubili i uz zahvalnost na svemu što nam život pruža, a što možda nekad ne znamo dovolјno da cenimo. Važno je da poštujemo sve što imamo i da se borimo da deci ostavimo bolјu budućnost - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitavši slavu svim Novosađanima.

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop mohački Isihije čestitao je Novosađanima slavu podsetivši prisutne na značaj zajedništva i solidarnosti u suživotu, posebno u ovim teškim vremenima, i poželeo svima dobro zdravlјe.

Ovogodišnji kum slave Siniša Jokić rekao je da mu je veliko zadovolјstvo što mu je pripala čast da kumuje i da se nada da će narednu slavu Grad Novi Sad uz veru, lјubav i molitvu, dočekati u znatno bolјim uslovima i okolnostima, bez iskušenja i daleko od bolesti.

Prethodno je gradonačelnik prisustvovao Svetoj Liturgiji u Sabornom hramu, a svečanosti u Gradskoj kući su, pored gradonačelnika i kuma slave, prisutni bili samo članovi Gradskog veća i predstavnici Skupštine Grada Novog Sada.

Novi Sad, 16. novembar 2020. godine