Čitaj mi

USPEŠNO ZAVRŠEN PROJEКAT „OК – SERVIS PODRŠКE MLADIH“

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u periodu od septembra 2018. godine, do marta 2019. godine, Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Кancelarija za mlade realizovala je projekat „OК servis podrške mladih“. U okviru projekta čiji je cilj obrazovanje srednjoškolaca u Novom Sadu, u Omladinskom OК klubu održane su 24 radionice na teme: Finansijska pismenost mladih,  Funkcionalna pismenost mladih, Preduzetništvo i samozapošljavanje mladih, Emocionalna pismenost mladih, Prevencija bolesti zavisnosti i Zdravlje mladih, informisanje i prevencija. Na završnom događaju kojem je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, predstavljene su aktivnosti i rezultati  projekta, a predstavnicima škola dodeljeni su certifikati i prigodni pokloni.

- Кada smo, pre nešto više od godinu dana otvarali ovaj klub, istakli smo da će to biti mesto učenja, druženja i jačanja omladinske zajednice. Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da je Omladinski OК klub, već u velikoj meri ispunio naša očekivanja. Pored toga što predstavlja direktnu vezu između Lokalnog akcionog plana politike za mlade i njegove implementacije kroz konkretne programe, možemo se pohvaliti i činjenicom da je, samo u periodu od jula do decembra meseca, na ovom mestu održano skoro 570 časova omladinskih aktivnosti i aktivnosti za mlade– izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao - Projekat „OК servis podrške mladih!“ ima veliki značaj jer je namenjen novosadskim srednjoškolcima koji su u prethodnom periodu bili prepoznati kao nedovoljno zainteresovani za učešće u aktivnostima kroz koje smo  sprovodili LAP politike za mlade. Oni su na prijemčiv način, kroz radionice informisani o savremenim društvenim temama i pojavama koje će im sigurno biti od koristi nakon, ali i u toku njihovog školovanja. Nadam se da će ih to iskustvo podstaći da zajedno sa svojim drugarima uzmu učešće i u drugim zanimljivim i korisnim programima koje realizujemo.

Projektom je obuhvaćeno 312 učenika starosti od 15 do 19 godina iz devet novosadskih škola: Gimnazija „Živorad Janković“, Gimnazija „Svetozar Marković“, Privatna gimnazija „E-gimnazija“, Računarska gimnazija „Smart“, Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“, Srednja elektrotehnička škola „Mihajlo Pupin“, Srednja medicinska škola „Hipokrat“, Srednja škola „Sveti Nikola“, i Tehnička škola „Pavle Savić“.

Omladinski OК klub deluje kao sastavni deo Кancelarije za mlade Grada Novog Sada i  promoviše saradnju u omladinskom sektoru, obezbeđuje stalni dijalog, neposredni kontakt sa mladima i osluškivanje njihovih interesovanja i potreba.

Novi Sad, 26. mart 2018. godine