Čitaj mi

USKORO POČINJE DESETA NOVOSADSKA JESEN

U Novom Sadu se godišnje održi više od 200 različitih manifestacija i događaja, a Novosadska jesen spada u grupu tradicionalnih, jer je ovo deseta godina za redom da Pokret gorana Novog Sada organizuje ovu manifestaciju. Za naš grad je značajna iz ugla ekologije, turizma i privrede, jer u sebi upravo objedinjuje ove tri tematike.

- Kao neko ko je u našem gradu zadužen za privredu, poljoprivredu i turizam, Novosadsku jesen posmatram više iz privrednog ugla, u širem smislu, jer se na njoj predstavljaju proizvodi koji su delo naših preduzetnika i poljoprivrednika, kojima je ovo odlična prilika da se predstave potencijalnim kupcima u Novom Sadu i okolini – istakao je član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski.

Građani Novog Sada i gosti iz drugih mesta u Srbiji imaće priliku da od 22. do 26. oktobra na SPENS-u posete izložbu sezonskog cveća i sadnica, saksijskog cveća i razne opreme za hortikulturno uređenje, te izložbu meda, zdravstveno-bezbedne hrane i izložbu rukotvorina starih i umetničkih zanata.

Osim navedenog izložbenog karaktera, ova manifestacija ima i edukativni karakter, jer se u okviru Novosadske jeseni organizuju predavanja, okrugli stolovi i radionice, a ove godine će se obraditi tema vode za piće.

-Ono što je po meni u svemu najvažnije jeste što su deca jedna od ključnih ciljnih grupa ove manifestacije, koje od najranijih dana treba upoznavati sa svim bogatstvima Novog Sada i Srbije, pokazati im rezultate rada naših preduzetnika i poljoprivrednika i pružiti im osnovna znanja o značaju očuvanja sredine u kojoj živimo – rekao je Sečujski.

Sve navedeno biće praćeno i odgovarajućim kulturno-umetničkim programom i, kako je zaključio Sečujski, to čini ovu manifestaciju takvom da moramo da budemo ponosni što se organizuje u Novom Sadu i što se uspešno održava već desetu godinu za redom.

Novi Sad, 17. oktobar 2013. godine