Čitaj mi

UREĐUJU SE SAOBRAĆAJNE POVRŠINE U VETERNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na uređenju saobraćajnih površina koji se realizuju u nekoliko ulica u Veterniku. Radove izvodi JKP „Put“ i to u ulicama Vojvode Mišića, Cara Lazara, Milana Tepića, Braće Tokin, Kninskoj i Omladinskoj.

- Nastavlјamo konstantno investiranje na teritoriji Mesne zajednice „Veternik“ koja ima velike komunalne potrebe. Ove godine u Veternik ćemo uložiti preko 300 miliona dinara, a dobra vest je da spremamo rebalansom novac za izgradnju najvećeg poteza kanalizacione mreže. To je sliv Ulice Dragoslava Srejovića, i ta investicija je vredna preko dva miliona evra. Ove godine želimo da ugovorimo poslove, a da 2019. krene njihova realizacija. Paralelno se odvijaju radovi na slivu u Ulici Zuzane Halupove i Leptirove ulice. Dogovor je sa JGSP „Novi Sad“ da se otvori nova autobuska linija, 51A, i 51B, koja će povezivati Sajlovo i Veternik kroz Ulicu kralјa Petra, jer su to tražili stanovnici Veternika, i mnogo nam je lakše kada dobijamo konkretne zahteve od mesnih zajednica  - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Kako je rekao namera Grada je da se Novi Sad ravnomerno razvija, što se postiže konstantnim ulaganjem.

- Radimo na tome da Veternik bude dobro mesto za život kako građani i zaslužuju. Približava se i veliki jubilej, 100 godina od naselјavanja Veternika, odnosno dolaska solunskih dobrovolјaca, što je velika svetkovina. Novi Sad će ove godine sa rebalansom budžeta u putnu infrastrukturu uložiti preko milijardu dinara, što je više nego prošle godine, a pri tome mislim samo na održavanje saobraćajnica - kazao je Vučević.

Gradonačelnik se uverio da radnici i kada su velike vrućine imaju redovne pauze i osveženje i da pretpostavlјeni vode računa o njihovoj bezbednosti.  On je prilikom obilaska radova pozvao sugrađane da daju saglasnost koja je neophodna za lakše rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, jer je to osnovni uslov za dalјe ulaganje u razvoj i infrastrukturu naselјa.

- Prema sadašnjim podacima možemo očekivati bolјe izvršenje budžeta u odnosu na prošlu godinu,  a 2019. godina će u pogledu infrastrukture biti investiciona ''eksplozija''. Takođe, očekujem i značajnije privatne investicije koje  će povolјno uticati  na budžet Grada - ocenio je gradonačelnik Vučević.

Radovi u Veterniku izvedeni su u ukupnoj dužini od oko tri kilometra, a vrednost posla je oko 26,4 miliona dinara. Popravka saobraćajnih površina podrazumeva asfaltiranje, sanaciju tucaničkih kolovoza i uređenje bankina.

Novi Sad, 12. jun 2018. godine