UČESNICI KADETSKOG PRVENSTVA EVROPE U KOŠARCI NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

U periodu od 10. do 18. avgusta, u Novom Sadu održava se Kadetsko prvenstvo Evrope u košarci. Tim povodom, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući predstavnike ekipa učesnica, predstavnike i delegate FIBA – međunarodne košarkaške federacije i predstavnike Lokalnog organizacionog komiteta prvenstva.

- Veoma mi je drago što se i Kadetsko prvenstvo Evrope u košarci, koje okuplja 16 najboljih selekcija iz Evrope, održava u našem gradu koji ima reputaciju regionalnog sportskog centra i već se potvrdio kao dobar domaćin velikim takmičenjima evropskog i svetskog ranga. Zahvaljujući ovom prvenstvu, obnovljena je košarkaška infrastruktura SPC „Vojvodina“ i Grad će nastaviti da radi na stvaranju i poboljšanju uslova za održavanje takmičenja i za bavljenje sportom, dajući prioritet mlađim kategorijama– izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U ime organizatora, na prijemu se zahvalio generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević koji je istakao da je organizacija ovakvog događaja značajna i za Savez i za državu.

-Hvala Gradu, pokrajinskoj Vladi, Ministarstvu omladine i sporta i ostalima koji su prepoznali značaj ovog takmičenja, kao i želju Košarkaškog saveza Srbije da ga organizuje. Nedavno održana utakmica A selekcije, a zatim i ovo prvenstvo doprineli su boljim uslovima na Spensu i sa velikim zadovoljstvom na tribinama primećujemo mnogobrojnu publiku koja podržava svoje timove. Što se naše reprezentacije tiče, nadam se sutrašnjoj pobedi, a nakon toga i učešću u polufinalnoj i finalnoj utakmici- rekao je Dejan Tomašević.

Na Kadetskom prvenstvu Evrope u košarci učestvuje preko 200 košarkaša uzrasta do 16 godina iz Španije, Letonije, Holandije, Srbije, Litvanije, Izraela, Crne Gore, Slovenije, Turske, Nemačke, Grčke, Hrvatske, Francuske, Estonije, Gruzije i Italije.

Novi Sad, 13. avgust 2018. godine