Čitaj mi

U NOVOSADSКOM POZORIŠTU ODRŽANA SVEČANOST POVODOM DANA GRADA

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara tradicionalno je upriličila svečanost povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada u Novosadskom pozorištu. Predsednica Gradske organizacije SVM Anamarija Viček se zahvalila gradonačelniku Milošu Vučeviću na dobroj saradnji istakavši da imaju punu podršku Grada Novog Sada za sve njihove aktivnosti.

- Veče pred rođendan našeg grada tradicionalno dočekujemo uz svečani program u Novosadskom pozorištu. Proslavljajući 272. rođendan, podsećamo se na to da je zajedništvo vrednost koja prožima svaki deo Novog Sada. Ovde počinje obeležavanje Dana Grada, a nastavlja se sutra u Srpskom narodnom pozorištu, i to takođe pokazuje koliko je naše bogatstvo. Nit koja nas čvrsto vezuje jeste naše zajedništvo, bez obzira na to kako se ko zove, koji mu je maternji jezik i u koju crkvu ide - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

U okviru Svečanosti u Novosadskom pozorištu održan je prigodan kulturno-umetnički program, a otvorena je i izložba Jugoslava Vlahovića ''Flower power''.

Novi Sad, 31. januar 2020. godine