Čitaj mi

У НОВОСАДСКОМ ПОЗОРИШТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА НОВОГ САДА

Gradska organizacija Saveza vojvođanskih Mađara upriličila je Svečanost povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada u Novosadskom pozorištu. Prema rečima predsednice Gradske organizacije SVM Lenke Erdelji između žitelja Novog Sada, Mađara i Srba, vladali su dobri odnosi i u vreme Marije Terezije i danas. Ona se zahvalila gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na dobroj saradnji istakavši da imaju punu podršku Grada za sve njihove projekte.

- Tradicionalno, veče pred rođendan Novog Sada, naši prijatelji iz Saveza vojvođanskih Mađara organizuju proslavu u Novosadskom pozorištu koja je na neki način uvertira za sve što će se događati sutra. Pozorište sada mnogo lepše izgleda sa sređenom fasadom, a Grad će nastaviti sa podrškom pa će u ovoj godini jedna od najreprezentativnijih ustanova kulture zasijati punim sjajem kako i zaslužuje. Sve činimo kako bi u Novom Sadu bilo što više građana koji mogu da uživaju u svom gradu i zadovolje veći deo svojih potreba. Da vide da je Novi Sad zajednica dobro organizovanih i vrednih ljudi koja je spremna da u datom trenutku prepusti novim generacijama da je dalje razvijaju - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je takođe rekao da će 271. rođendan Novog Sada proteći u duhu mladosti Evrope, jer je grad ove godine Omladinska prestonica Evrope, te će u 2019. mladi imati primat.

U okviru Svečanosti u Novosadskom pozorištu održan je prigodan kulturno-umetnički program, a otvorena je i izložba fotografija David Čile posvećena Novom Sadu.

Novi Sad, 31. januar 2019. godine