Čitaj mi

U NOVOM SADU POČELO SVETSКO PRVENSTVO U SAMBOU

Svečanom ceremonijom održanoj u Velikoj sali SPC „Vojvodina“ otvoreno je Svetsko prvenstvo u sambou Novi Sad 2020, za juniore i seniore koje traje do nedelje, 8. novembra. Tom prilikom prisutnima su se obratili predsednik Evropske sambo federacije Sergej Jelisijev i zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić koji je izrazio zadovoljstvo što je Novi Sad domaćin velikoj i značajnoj sportskoj manifestaciji.

- Priliku da budemo domaćini sportistima iz celog sveta i da na najbolji način promovišemo sambo, kao sport prepoznat od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta dobili smo zahvaljujući tome što Novi Sad ispunjava sve uslove za održavanje velikih sportskih takmičenja, ali i zahvaljujući ozbiljnosti i kvalitetu rada Sambo saveza Srbije. Organizacija Prvenstva sveta u sambou, u trenutku kada se suočavamo sa izazovima uzrokovanim korona virusom predstavlja svojevrsan podvig. Ovom prilikom želim da se zahvalim Svetskoj sambo federaciji na poverenju, kao i Sambo savezu Srbije koji je preuzeo veliku odgovornost i tako omogućio da se održi kontinuitet takmičenja. Iako će biti realizovano u specifičnim okolnostima, prvenstvo ima izuzetan sportski, ali i privredni značaj, budući da u naš grad dovodi preko 600 učesnika iz celog sveta. Svim takmičarima želim mnogo uspeha i da ponesu najbolje utiske iz Novog Sada – izjavio je Milan Đurić.

Na prvenstvu učestvuje 600 takmičara, trenera i službenih lica iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Italije, Grčke, Moldavije, Rusije, Belorusije, Litvanije, Ukrajine, Francuske, Rumunije, Španije, Severne Makedonije, Izraela, Belgije, Кipra, Sjedinjenih Američkih Država, Кolumbije,  Meksika, Venecuele, Dominikanske Republike, Južnoafričke Republike, Maroka, Кameruna, Indonezije, Filipina, Uzbekistana, Кazahstana, Mongolije, Poljska, Češka Republika, Кirgistana i Srbije. Nacionalni tim Srbije predstavljaće 37 takmičara. Prvenstvo se održava u strogim karantinskim uslovima, bez prisustva publike. Svi članovi stranih delegacija doputovali su sa negativnim testom na kovid-19, organizatori koji će biti u kontaktu sa stranim delegacijama takođe su testirani i zdravi. Finalni blok takmičenja svakoga dana biće emitovan direktno, na kanalu Eurosport.

Novi Sad, 5. novembar 2020. godine