Čitaj mi

U NOVOM SADU POČELI RADOVI NA IZGRADNJI GLAVNOG POŠTANSKOG CENTRA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je postavljanju kamena temeljca za izgradnju Glavnog poštanskog centra, a to su simbolično učinili predsednik Vlade APV dr Bojan Pajtić i generalni direktor JP PTT saobraćaja „Srbija“ Goran Ćirić. Budući GPC Novi Sad imaće savremenu poštansku i informaciono - komunikacionu infrastrukturu, a neki od sadržaja koji su predviđeni u objektu su sortiranje paketa, hibridna pošta, post ekspres i pošta carinjenja.

Prema rečima Bojana Pajtića Pošta Srbije je u proteklih godinu dana mnogo ulagala na teritoriji Vojvodine, a kako je ocenio, ovaj centar obezbediće bržu i kvalitetniju uslugu građanima i pružiti neophodnu komunikacijsku logistiku investitorima.

- U ovom trenutku imamo preko 150 miliona evra investicija u Novom Sadu u različitim projektima i ja očekujem da će do kraja godine ta cifra biti još veća. Najvažnije je što u teškim ekonomskim uslovima uspevamo da završimo velike poslove – istako je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i izrazio očekivanje da će poštanski centar biti važna podrška daljem razvoju Grada.

Površina novog objekta, koji će biti smešten u Primorskoj ulici, biće 4.208,24 m2, deo koji se rekonstruiše ima 1.641,00 m2, a prema rečima Gorana Ćirića investicija je vredna oko 370 miliona dinara.


Novi Sad, 29. septembar 2011. godine