Čitaj mi

U NOVOM SADU OBJAVLjEN NOVI RED VOŽNjE ŽELEZNICA SRBIJE ZA 2014.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и  генерални директор „Железница Србије“ Драгољуб Симоновић обишли су Железничку станицу у Новом Саду поводом преласка на нови железнички ред вожње који ће важити до 13. децембра 2014. године. У целој Европској унији мења се ред вожње, а у Новом Саду први пут је покренут нови ред вожње за целу Србију.

- Изузетно ми је драго што је нови ред вожње промовисан управо у Новом Саду. За Град Нови Сад је посебно важно да се реши питање старе ранжирне станице како би се отворио простор за инвестиције, јер би се добила велика површина која је јако интересантна инвеститорима -рекао је градоначелник Вучевић и додао да је и интерес „Железница Србије“ да се реши питање ранжирне станице. Градоначелник је нагласио и да је долазак аустријске компаније чија је инвестиција везана за пословање са „Железницама Србије“ још једна додирна тачка Града са тим предузећем.

Генерални директор „Железница Србије“ Драгољуб Симоновић је рекао да је Железница Србије током ове године успела значајно да смањи кашњење возова, што је допринело побољшању пословања те компаније. Обилазак железничке станице у Новом Саду почео је пријемом рапорта шефа железничке станице након чега су присутни обишли станичне просторије, центар за даљинско управљање и оперативно одељење. Ово је први пут у протеклих неколико деценија да генерални директор и руководство „Железница Србије” прелазак на нови железнички ред вожње обележавају у Новом Саду.

Нови Сад, 15. децембар 2013. године