Čitaj mi

U NOVOM SADU 3 988 UPISANIH PRVAKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedelјković i direktorica Fondacije Univereksport Olivera Ćirković prisustvovali su svečanom prijemu učenika prvog razreda u školi ''Ivan Gundulić''. Tom prilikom prvacima su uručeni poklon paketi Fondacije Univereksport, koja već treću godinu za redom u saradnji sa Gradom i Ministarstvom realizuje tu društveno odgovornu akciju, a ona obuhvata sve novosadske đake prvake.

- Svim đacima koji polaze u prvi razred, njihovim roditelјima, ali i svim učenicima, i zaposlenima želim srećan početak nove školske godine. Kompanija Univereksport i ovog puta iskazuje društvenu odgovornost, a Grad Novi Sad izdvojio je 1 700 000 dinara za publikacije Prvarica i Azbučna dobrodošlica, kao mali znak pažnje prvacima i njihovim roditelјima. Za mene je najlepša vest da ove godine ima 3 988 upisanih đaka, odnosno 232 prvaka više u Novom Sadu. To je dokaz da grad raste, i to je garancija bolјe budućnosti jer ova deca će biti bolјa od nas. Mi smo delimično investirali u objekat škole u Gundulićevoj ulici, a veća investicija realizovana je u odelјenju škole na Čeneju, gde su sagrađeni fiskulturna sala i sportski tereni. Važna informacija je i da je Grad izdvojio novac za projektovanje nadogradnje odnosno proširenja ove škole, s obzirom na to da almaški kraj ima sve više stanovnika. Veliki je pritisak za proširenje kapaciteta i u osnovnim i u srednjim školama, ali to nas raduje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedelјković rekla je da je škola ''Ivan Gundulić'' jedna od bolјih u projektu ''Preduzetništvo''.

- Bili smo na Čeneju i oduševlјeni smo organskom baštom, te nastavlјamo sa podrškom tom projektu, i u ovoj, i u drugim školama. Prvake čekaju promene nastavnog plana i programa, ali najvažnije je da će prosvetni radnici dati sve od sebe da oni zavole školu – istakla je Nedelјković.

Prema rečima direktorice Lidije Radulović ove godine će u školi ''Ivan Gundulić'', koja obeležava 209 godina postojanja, biti četiri odelјenja prvaka sa 85 učenika, tri u matičnom objektu, a jedno na Čeneju.

Novi Sad, 31. avgust 2018. godine