Čitaj mi

TURISTIČKA ORGANIZACIJA NOVOG SADA NA GLAVNOM GRADSKOM TRGU

Nove prostorije Turističke organizacije Novog Sada smeštene su u Poslovnom centru ''Apolo'' u samom centru grada, u neposrednoj blizini Gradske kuće. Prema rečima direktora TONS-a Branislava Kneževića, nakon deset godina, dobili su fantastičan prostor na pravom mestu i spremni dočekuju Evropsku prestonicu kulture kada se očekuje značajan priliv turista. Nove prostorije obišao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je rekao da je ponosan što TONS konačno ima svoju kuću, na jednoj adresi.

- Čim sam čuo da je kompanija ''Mek Donalds'' donela odluku da drugačije funkcioniše, odmah sam inicirao da ovaj prostor dobije Turistička organizacija, jer tako reprezentativnih prostora u vlasništvu Grada više nema u centru. Veoma je bitno da oni budu vidlјiviji za turiste. Ovo je super atraktivna lokacija i dosta smo uložili u sređivanje prostorija. Ne može se jeftinom demagogijom pokazati snaga grada, već zaista mora da se investira. TONS mnogo doprinosi promociji Novog Sada, a danas su sa nama vinari sa teritorije grada koje takođe treba podržati i osnažiti. Prošla godina je u smislu turizma ipak bila bolјa od 2020. Bilo je 70 posto više turista i ostvareno je 90 posto više noćenja, zahvalјujući važnim događajima kao što su Polјoprivredni sajam, Festival Egzit, Sterijino pozorje, Nomus i slični. Za doček Nove godine bili su zauzeti svi smeštajni kapaciteti, nigde nije bilo mesta i to je plus za privredu grada, za sve uslužne delatnosti. Ne radi se samo o direktnim prihodima u gradsku kasu, već o svemu onome što snaži privredu, odnosno nije tema samo boravišna taksa, već sveukupan ambijent u gradu – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Ukupna neto površina poslovnog prostora iznosi 879,70 m2 (P+2 sprata). Zamenjene su kompletne unutrašnje instalacije grejanja, struje i računarske mreže, a postavlјeni su novi podovi, plafon, sanitarna oprema, kao i pregradni stakleni zidovi čime su formirane kancelarije.

- Novi prostor je obogaćen novim sadržajima i maksimalno je prilagođen turistima. Ima mnogo reprezentativnih materijala, a sada smo dobili i konferencijsku salu za medijsku promociju i održavanje manjih seminara. Nadamo se da ćemo u godini EPK vratiti nivo turističke posete na onaj iz 2019. godine, a možda bude još i bolјe – istakao je direktor TONS-a Branislav Knežević i zahvalio se Gradu na tome što ulaže u sektor turizma i doprinosi njegovom razvoju. Uređenje prostorija za TONS podrazumevalo je i radove na delu fasade Poslovnog centra ''Apolo'' koji su izvedeni prema konzervatorskim uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Novi Sad, 11. januar 2022. godine