Čitaj mi

TROFEJ UEFA LIGE ŠAMPIONA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom najave „Ture trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit“. Pored gradonačelnika na konferenciji je govorio i predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Klaudio Ćezario.

- Drago mi je što se Novi Sad nalazi u odabranom društvu gradova koji će biti domaćini velikom trofeju UEFA Lige šampiona. Novosađani će imati priliku da dožive nesvakidašnje iskustvo na Trgu slobode i slikaju se sa čuvenim trofejom najpopularnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja. Novi Sad, kao grad šampiona je sa radošću prihvatio da bude deo ovog događaja i koristim priliku da se zahvalim UEFI, Ligi šampiona i UniCredit banci sa kojom Grad ima uspešnu saradnju – rekao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane da u što većem broju dođu na Trg slobode 14. oktobra.

Klaudio Ćezario, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija zahvalio se gradonačelniku na svemu što Grad Novi Sad radi kako bi Tura trofeja UEFA Lige šampiona koju predstavlja UniCredit bila dočekana u Novom Sadu na najbolji način.

-Veoma sam srećan što će, zahvaljujući partnerstvu UniCredit Banke i UEFA Lige šampiona, obožavatelji fudbala iz Novog Sada i okoline, imati priliku da se približe najpoželjnijem trofeju evropskog fudbala. Ono što nas čini još ponosnijim jeste činjenica da je ovo prvi put da će originalni trofej biti izložen u ovom gradu i na taj način omogućiti posetiocima da osete atmosferu najprestižnijeg klupskog fudbalskog takmičenja. Takođe bih želeo da istaknem da, iako je Novi Sad prva stanica karavana Ture trofeja, nije i jedina. Poznati karavan će posetiti i Niš i Beograd i tako omogućiti građanima širom zemlje da se osete kao šampioni koji su osvojili ovaj pehar – istakao je Klaudio Ćezario.

Dejan Savićević, jedna od najvećih jugoslovenskih legendi fudbala, koji je dva puta tokom svoje uspešne karijere osvajao trofej najprestižnijeg evropskog klupskog fudbalskog takmičenja biće promoter ovog događaja. On će 14. oktobra, zajedno sa trofejom stići u Novi Sad u Šampionskom autobusu koji će biti parkiran na Trgu slobode, u periodu od 11 do 20 časova.

Pored jedinstvenog iskustva koje fudbalskim fanovima pruža Tura trofeja, UniCredit Banka, u saradnji sa kompanijama Adidas i Nisan, organizovaće “Mini super ligu”, takmičenje za buduće fudbalske šampione koje će biti održano istog dana na terenu postavljenom na Trgu slobode.

Novi Sad, 8. oktobar 2014. godine