Čitaj mi

„TRKA MIRA“ U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin dočekao je internacionalni tim „Trke mira“ koja je na svom putu ka Crnom moru prošla kroz Novi Sad. Ove godine „Trka mira“ će pratiti tok Dunava koji je proglašen „Rekom mira“ u sklopu međunarodnog projekta svih podunavskih zemalјa, koji su u našoj zemlјi podržali Ministrastvo Trgovine, turizma i telekomunikacija i Narodna skupština Republike Srbije.

- Grad Novi Sad je ponosan što je deo jedne ovakve sportske i mirovne manifestacije koja se održava isklјučivo sa cilјem da promoviše i podstiče mir, prijatelјstvo i razumevanje među lјudima, bez obzira na njihovu rasnu, versku, političku ili nacionalnu pripadnost. Ideja mira je univerzalna i trajna vrednost koja spaja sve narode i doprinosi uspostavlјanju jednog lepšeg i humanijeg sveta. Prenoseći baklјu iz ruke u ruku želimo da na simboličan način pružimo naš doprinos miru u svetu i da od srca pošalјemo poruku dobre volјe i spremnosti da snove o bolјoj i svetlijoj budućnosti pretvorimo u stvarnost - rekao je Ognjen Cvjetićanin i pozvao sve građane i sportiste da se pridruže ovom događaju.

Ova trka će u našoj zemlјi trajati do 2. jula i za tih osam dana proći će kroz Bačku Palanku, Novi Sad, Sremske Karlovce, Inđiju, Staru Pazovu, Novu Pazovu, Beograd, Grocku, Smederevo, Požarevac, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo i Negotin. U svim mestima će za učesnike „Trke mira“ biti organizovan i prigodan kulturno-umetnički program.

Novi Sad, 25. jun 2022. godine