Čitaj mi

TRIDESET MILIONA DINARA ZA SAMOZAPOŠLjAVANјE NOVOSAĐANA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore Novosađanima sa evidencije Nacionalne službe za zapošlјavanje koji su, na osnovu javnog poziva, dobili subvencije za samozapošlјavanje u 2021. godini.

- Čestitam vam na hrabrosti, na tome što ste odlučili da, i u ovako izazovnim vremenima, krenete svojim putem, da živite od svog znanja i veština i želim vam da istrajete. Ja sam takođe došao iz privatnog sektora i znam koliko je to zahtevno. Grad je uz vas, da vas podrži u startu, u periodu kada je najteže, a ja se nadam da ćete uspeti i da ćete nam se kasnije javlјati na nove pozive za dodatno zapošlјavanje, kupovinu opreme i unapređivanje poslovanja. Za mene ne postoje velika i mala preduzeća, svi su podjednako bitni, jer je privatni sektor odraz ekonomske snage jednog grada. Pre osam godina, Grad je imao sredstva da subvencioniše 14 lica na ovom konkursu, a danas će 100 lјudi dobiti ukupno 30 miliona dinara bespovratne pomoći. Verujte u sebe, nemojte odustajati, jer ako vi budete dobro radili, mi ćemo sledeće godine još više moći da izdvojimo u ove svrhe. Iz poreza finansiramo kulturu, sport, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, gradimo vrtiće, škole i mostove. Svi zajedno doprinosimo budžetu iz kojeg se realizuju kapitalni projekti. Dobar znak je što se sve više lјudi javlјa na ove pozive, a mi ćemo se truditi da obezbedimo dovolјno novca za sve. Treba samo zasukati rukave, raditi i rezultati će doći. Dovodićemo velike kompanije, ali paralelno ćemo ulagati u porodične biznise, mikro i srednja preduzeća. Ovo je naš grad i svaki dobar rezultat je pobeda svih Novosađana, i treba da se jedni drugima nađemo i pomognemo, da funkcionišemo kao velika porodica – naglasio je Miloš Vučević.

Nataša Miodragović, koja je dobila subvencije Grada za umetničko stvaralašptvo, zahvalila se u ime svih Gradu na podršci.

-Hvala što verujete da mali preduzetnici mogu da naprave veliku razliku. Nadam se da ćemo opravdati poverenje i da će uvek mali korak biti podržan i prepoznat kao važan za razvoj grada – rekla je Nataša Miodragović.

Novi Sad, 2. decembar 2021. godine