Čitaj mi

TRENUTNO U NOVOM SADU NEMA POTREBE ZA UVOĐENJE VANREDNOG STANJA

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, održanoj u subotu 4. februara 2012. godine, kojom je predsedavao gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, razmotreni su izveštaji svih članova štaba i zaključeno je da je stanje u Novom Sadu redovno. Grad Novi Sad preduzeo je sve mere kako bi obezbedio normalno funkcionisanje vitalnih sistema, a tokom prethodnog perioda obezbeđeno je dovoljno mehanizacije i sredstava za održavanje Grada u uslovima vremenskih neprilika.
Glavne saobraćajnice u Novom Sadu su prohodne, a prema izveštaju nadležnih službi u poslednja dva dana bilo je dalko manje saobraćajnih nezgoda. Procena Stručnih službi, koje dežuraju na terenu, je da će zimske službe i od ponedeljka, kada će prema prognozi meteorologa ponovo padati sneg, moći da održavaju prohodnost puteva.
Na sednici Gradskog štaba zaključeno je da nema razloga za obustavu rada vrtića. Odluku o radu osnovnih i srednjih škola doneće resorno ministarstvo. Članovi štaba pozivaju građane da poštuju Odluku o uređenju grada, i da čiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i lokala kako bi zajedno doprineli da ulice budu prohodne i da bude što manje nezgoda. Novosađani koji nemaju potreban alat za čišćenje snega mogu se javiti u svoje Mesne zajednice i nadležnim gradskim preduzećima. Trenutno je najopterećeniji sistem elektrodistribucije, pa se građani takođe pozivaju da maksimalno racionalizuju korišćenje velikih potrošača električne energije, pogotovo ukoliko se greju, ili dogrevaju na struju.
Gradski štab biće u stalnom zasedanju, pratiće dalji razvoj situacije na terenu, i u skladu sa tim preduzimati potrebne mere, o čemu će redovno obaveštavati javnost.

Novi Sad, 4. februar 2012. godine