Čitaj mi

TRADICIONALNI PRIJEM ZA EMINENTNE DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj pozdravio je dobrovoljne davaoce krvi „Izvornog kluba 100“ na tradicionalnom novogodišnjem prijemu u Gradskoj kući. U članstvu tog kluba nalazi se više od sto Novosađana sa rekordnim brojem dobrovoljnih davanja krvi.


- Svojim dobročinstvom i plemenitom misijom dajete veliki doprinos u razvijanju ljudske svesti o važnosti pomaganja drugim ljudima. Ne postoji adekvatna reč kojom bismo vam se zahvalili za humanost koju ste toliko puta iskazali – rekao je prof. dr Aleksandar Kiralj zahvalivši se davaocima krvi u ime svih Novosađana. Čestitajući im božićne i novogodišnje praznike poželeo im je da svoju plemenitost i dobročinstvo prenesu i na mlađe generacije.


Predsednik „Izvornog kluba 100“ Miodrag Đukić rekao je da Novi Sad ima preko 220 sugrađana koji su dobrovoljni davaoci krvi, od kojih je ukupno 145 sugrađana sa 100 i više davanja dok 50 i više davanja ima 76 sugrađanki, čime retko koji grad može da se pohvali. Oni su prema evidenciji Zavoda za transfuziju krvi, stekli ekskluzivno pravo članstva u „Izvornom klubu 100“.

Novi Sad, 23. decembar 2011. godine