Čitaj mi

TRADICIONALNI MEĐUNARODNI TURNIR U GOLFU „NOVI SAD OPEN“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je najavljen tradicionalni međunarodni turnir u golfu „NOVI SAD OPEN“ koji će biti održan u nedelju 27. aprila. Turnir organizuje golf klub Centar iz Novog Sada, svečano otvaranje je u 10.00 časova, a ''Dan otvorenih vrata'', deo turnira koji je otvoren za sve koji žele da se oprobaju u ovom sportu, počinje u 14.00 časova.

- Golf je u Srbiji na pionirskom nivou, a ovakvi turniri, koji su otvoreni za građane, su odlična prilika za njegovu popularizaciju. Srbija ima svega dva golf terena, i jako mi je drago što jednim upravlja novosadski golf klub. Nesporne su sportske vrednosti golfa, ali on ima svoju ulogu i u razvoju turizma i privrede, tako da će Grad uvek podržavati ovakve manifestacije – istakao je Predrag Svilar.

Reč je o šestom po redu turniru, a prema rečima organizatora, dosadašnja iskustva su bila izvanredna i iskazan je veliki interes igrača iz regiona svake godine.

- Zahvaljujem se Gradu Novom Sadu što prepoznaje našu viziju da ovaj sport omasovimo u i našoj zemlji, s obzirom na to da u svetu golf predstavlja jedan od najmasovnijih individualnih sportova. U saradnji sa Golf asocijacijom Srbije organizujemo golf akademiju, juniorsku školu golfa, i naši juniori na turnirima pokazuju da su na istom nivou sa igračima iz zemalja u kojima je ovaj sport daleko razvijeniji – naglasio je predsednik golf kluba Centar Sаša Jokić.

Kako je rečeno na konferenciji, takmičenje će se odvijati u tri kategorije - za muškarce, žene i juniore, na 18 rupa.

Klub Centar u saradnji sa Golf asocijacijom Srbije realizuje i program obuke učenika u tri novosadske osnovne škole - ''Đorđe Natošević'', ''Prva vojvođanska brigada'' i ''Kosta Trifković'', a tim sastavljen od najboljih igrača iz tih škola predstavlja Novi Sad na turnirima u Beogradu.

Golf Centar se prostire na površini od 38 hektara. U okviru tog kompleksa nalazi se golf teren sa 9 polja, dužine 2701 m (5402m) i par 36 (72), Driving Range sa uređenim i opremljenim trenažnim boksovima, putting green, chipping green, pitching green i Club house sa recepcijom, klupskim salonom, članskom kancelarijom i terasom smeštenom u srcu Golf Centra. Teren je urađen po svetskim standardima, počev od dizajna, sistema za navodnjavanje, travnatih smesa, pa sve do prirodnih i veštačkih golf prepreka (jezerca, peščane prepreke, zasadi, biotop). Teren je izuzetno interesantan i iziskuje maksimalnu koncentraciju i preciznost.

Novi Sad, 24. april 2014. godine