Čitaj mi

SVETSKA NEDELJA POSVEĆENA DOJENJU

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je konferenciji za novinare povodom „Svetske nedelje posvećene dojenju“ koja će trajati od 3 - 9. oktobra 2011. godine.
Tom prilikom uručene su nagrade najboljim učesnicima likovnog konkursa “Majčino mleko- najbolja hrana“ deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Ističući značaj i neophodnost dojenja koje utiče na unapređivanje zdravlja majke i deteta prof. dr Aleksandar Kiralj rekao je da dojenju treba posvetiti svaki dan u godini, obezbediti podršku i apelovati na sve buduće majke da izaberu najbolji, najprirodniji i nezamenjiv način ishrane za svoje bebe.

Nedelja posvećena dojenju je globalna kampanja koja se održava u preko 150 zemalja sveta sa ciljem da se stvori i podigne društvena svest o značaju i prednostima dojenja.

Institut za javno zdravlje Vojvodine u sklopu obeležavanja nedelje dojenja zajedno sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine, Domom zdravlja Novi Sad i Gradskom upravom za zdravstvo održaće edukativi seminar za pružanje podrške dojenju, predavanja i kreativne radionice i obezbediti edukativni materijal svim domovima zdravalja u sprovođenju kampanje.

 


Novi Sad, 30. septembar 2011. godine