Čitaj mi

SVEČANOST POVODOM DEČIJE NEDELJE

Član Gradskog veća za obrazovanje Nemanja Starović prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja Dečije nedelje u vrtiću "Dunavski cvet", gde se se u okviru programa "Uz druga se lepše pleše", družila deca različitih nacionalnosti.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas prisustvovao veoma bogatom pevačko-igračkom programu u kojem su učestvovali najmlađi Novosađani, koji su se okupili da se druže i podele jedni sa drugima svoje kulturno nasleđe. U višenacionalnom gradu kao što je Novi Sad, uvek treba raditi na širenju i negovanju tradicije nacionalnih manjina, a Gradska uprava za obrazovanje će uvek težiti tome da podržava ovakve i slične projekte – rekao je Nemanja Starović.

Deca iz vrtića „Dunavski cvet“ u kojem se neguju tradicija, folklorno i kulturno nasleđe svih nacionalnosti i manjina su se predstavila tradicionalnim narodnim igrama na srpskom i mađarskom jeziku. Gosti su bila deca iz SOS Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, predstavnici MZ „Južni Telep“ i predstavnici mađarskog KUD „Petefi Šandor“.

Novi Sad, 6. oktobar 2011. godine