Čitaj mi

SVEČANO OTVOREN MEĐUNARODNI TURNIR U RITMIČKOJ GIMNASTICI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar otvorio je četvrti Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici ''Trofej Novog Sada'' koji organizuje klub ''Ritmika'' iz Novog Sada.

- Jedna od stvari po kojoj je Novi Sad prepoznatljiv je organizacija vrhunskih sportskih događaja, i ovo takmičenje je manifestacija na koju je Grad ponosan. Nema lepše slike od sale pune mladih ljudi koji izvode zadivljujuće vežbe, i ostavljaju nas bez daha. Oni demonstriraju moć ljudskog tela, kreativnost i snagu pokreta, ali i dokazuju da se takve performanse postižu jedino posvećenošću, disciplinom i ljubavlju prema sportu. Čestitam organizatorima, a učesnicima želim da ostvare svoj pun potencijal i samim tim biće pobednici – istakao je Predrag Svilar.

Takmičenje se održava 21. i 22. marta na SPENS-u, a učestvuje oko 300 gimnastičarki uzrasta od 5 do 19 godina koje dolaze iz Rusije, Belorusije, Poljske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Turske, Izraela, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Gimnastičarke se takmiče u individualnim vežbama A i B nivoa, u svim kategorijama, kao i u grupnim vežbama A i B nivoa. Na takmičenju se očekuje izvođenje vrhunske ritmičke gimnastike, svetskog ranga, a najbolja takmičarka poneće zvanje nosioca Trofeja Novog Sada 2014. godine.

Novi Sad, 22. mart 2015. godine