Čitaj mi

SUSRET GRADONAČELNIKA VUČEVIĆA I AMBASADORKE BOSNE I HERCEGOVINE

Novoimenovana ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Nј.E. Aida Smajić posetila je Novi Sad gde se sastala sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Na sastanku u Gradskoj kući oni su razgovarali o važnosti dobrosusedskih odnosa koji jedino mogu da dovedu do prosperiteta u regionu.

Kako je ocenio gradonačelnik Vučević, brojne su veze Novog Sada sa Bosnom i Hercegovinom, a najčvršće su one prijatelјske između građana. Zvaničnici su se složili da prilika za proširenje i jačanje saradnje između dve zemlјe ima mnogo, te da su projekti na lokalnom nivou klјučni za obe strane.

Na sastanku je takođe rečeno da privrednici iz regiona treba što bolјe da se povežu, te da se ekonomske veze podgignu na viši nivo. Prema rečima Miloša Vučevića, zadatak svih opština u regionu jeste da rade na stvaranju pozitivne poslovne klime, i da je u tom smislu, važno da komuniciraju i razmenjuju iskustva.

On je naglasio da se zemlјe ovih prostora suočavaju sa sličnim izazovima, a da je zajednički cilј obezbeđivanje bolјeg standarda za život građana koji treba da vide perspektivu u svojim državama.

Susret gradonačelnika i ambasadorke prošao je u pozitivnoj atmosferi, a izražena je obostrana namera da se dobra komunikacija nastavi i u budućnosti.

Novi Sad, 3. oktobar 2019. godine