Čitaj mi

START NOVOSADSKOG MARATONA 8. OKTOBRA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je konferenciji za novinare povodom održavanja 31. Novosadskog maratona čiji je start predviđen u nedelju, 8. oktobra u 10 časova na Trgu slobode. Manifestaciju organizuje Sportsko društvo „Novosadski maraton“ uz podršku Grada Novog Sada.

- „Novosadski maraton“ je manifestacija od posebnog značaja za Grad Novi Sad, a tome svedoči i činjenica da se nalazi u kalendaru manifestacija Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije. Grad je prepoznao njen značaj jer promoviše sport, fizičku aktivnost i zdrave stilove života i ove godine je rebalansom Budžeta izdvojio dodatna sredstva za njegovo održavanje. Osim toga, ovaj sportski događaj na najbolji način predstavlja naš Grad koji tad postaje značajan poligon za promociju sporta u koji dolaze brojni takmičari iz 18 zemalja sveta. Zahvaljujem još jednom organizatorima i svim javnim preduzećima koji su dali svoj veliki doprinos u uspešnoj realizaciji ovog takmičenja - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima organizatora Dimitrija Dolge ove godine se prijavilo ukupno 810 takmičara iz 18 zemalja.

- Pored maratona od 42 kilometra, biće održane i prateće trke i to štafetni maraton, trka od 25 km, rekrativno trčanje na 10 km, trka građana na pet kilometara, nordijsko hodanje od pet i 10 km, trke za osnovce i srednjoškolce na 1000 metara, 800 metara, 400 metara, kao i trka za predškolce na 200 metra, puzeća trka beba na 4,2 metra i tradicionalna trka kornjača - maskota „Novosadskog maratona“ – istakao je Dimitrije Dolga.

Tokom trajanja maratona određena je i privremena zabrana odvijanja saobraćaja, počev od Trga slobode, ulicama Zmaj Jove Jovanovića, Dunavskom, Beogradskim kejom, Bajči Žilinskog, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Ulicom dr Sime Miloševića, Jirečekovom, Fruškogorskom i Bulevarom despota Stefana.

Novi Sad, 5. oktobar 2023. godine