Čitaj mi

STARI ZANATI NOVA ŠANSA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić i član Gradskog veća za privredu mr Marko Narančić dodelili su Sertifikate polaznicima obuke iz oblasti Starih zanata, Umetničkih zanata i Domaće radinosti.

- Ono što Novi Sad čini posebnim i drugačijim od ostalih gradova su stari zanati i mi smo našu šansu prepoznali na ovom polju. Naš cilj je da ovakvim akcijama smanjimo broj nezaposlenih, ali i turistički iskoristimo našu jedinstvenost koju nam stari zanati daju - rekao je zamenik gradonačelnika mr Zoran Mandić čestitajući svim polaznicima.

- Zahvaljujem se Gradu što je prepoznao važnost ovakve vrste edukacije i podržao naše napore da zaštitimo razvoj, afirmaciju i promociju starih zanata, Umetničkih zanatstava i domaće radinosti - istakao je predsednik Sekcije starih zanata Stevan Zarin i dodao da će se u narednom periodu poseban akcenat staviti na proširenje asortimana turističke ponude Novog Sada.

Sertifikate je primilo 40 polaznika, a obuku su organizovali Grad Novi Sad i Udruženje samostalnih zanatlija Novog Sada.

Novi Sad, 22. septembar 2011. godine