Čitaj mi

STANJE U NOVOM SADU REDOVNO

Gradski štab za vanredne situacije razmotrio je izveštaj svih članova štaba i zaključeno je da je stanje u Novom Sadu redovno. Grad Novi Sad preduzeo je sve mere kako bi obezbedio normalno funkcionisanje vitalnih sistema, a tokom prethodnog perioda obezbeđeno je dovoljno mehanizacije i sredstava za održavanje Grada u uslovima vremenskih neprilika. Zimske službe rade svakodnevno 24 sata na čišćenju snega, maksimalnim kapacitetom.


Glavne saobraćajnice u Novom Sadu su prohodne, a na poziv Štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada da pomognu u čišćenju snega i leda odazvalo se 860 Novosađana. Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, čistiće se autobuska stajališta, pešački prelazi, prilazi stajalištu, pešačke staze do objekata i zgrada, kao i prilazi domovima zdravlja, bolnicama, vrtićima i drugim važnim objektima u gradu i prigradskim naseljima.
Predškolska ustanova funkcioniše redovno, dok su učenici osnovnih i srednjih škola, prema odluci nadležnog ministarstva, ove sedmice na raspustu.


Sva gradska preduzeća funkcionišu normalno, a najopterećeniji je sistem elektrodistribucije, pa je upućen poziv građanima da maksimalno racionalizuju korišćenje velikih potrošača električne energije, pogotovo ukoliko se greju, ili dogrevaju na struju.


Gradski štab pozvao je građane da poštuju Odluku o uređenju grada, i da čiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i lokala kako bi zajedno doprineli da ulice budu prohodne i da bude što manje nezgoda, a Novosađani koji nemaju potreban alat za čišćenje snega mogu da se jave u svoje Mesne zajednice i nadležnim gradskim preduzećima. Zbog velikog odziva sugrađana, sutra neće biti potrebe za angažovanjem dodatnih radnika na čišćenju snega.


Gradski štab je u stalnom zasedanju, prati razvoj situacije na terenu, i u skladu sa tim preduzima potrebne mere, o čemu se redovno obaveštava javnost.

Novi Sad, 6. februar 2012.