Čitaj mi

STABILIZUJE SE STANJE POLICAJCA RANJENOG NA ADICAMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić uputili su se danas u Klinički centar Vojvodine u posetu povređenom policajcu koji je prilikom obavljanja službenog zadatka zadobio teške telesne povrede opasne po život. Incident se dogodio u naselju Adice, gde je povređeni policajac, sa još jednim kolegom došao na rutinsku intervenciju po pozivu jedne žene. Iako ranjen, policajac je uspeo da odreaguje i uzvrati, i tom prilikom rani napadača, a potom je hitno operisan u Urgentnom centru i smešten u jedinicu intenzivne nege.

- S obzirom na to da danas nisam bio u prilici da obiđem ranjenog policijskog službenika, jer mi to na žalost nije omogućeno od strane Kliničkog centra Vojvodine, mogu samo da prenesem informacije dobijene od strane dežurnog lekara koji vodi računa o zdravstvenom stanju povređenog policajca. Njegovo stanje je nepromenjeno, ne pogoršava se i redovno se prati njegov napredak. On je svestan i komunicira, a najvažnije je što su prognoze lekara optimistične i što sve ide u pravcu oporavka. Želim da iskažem veliku zahvalnost u ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime policijskom službeniku koji je vršeći odgovorno svoj posao, mučki i kukavički napadnut, pri tome životno ugrožen, a i u takvom stanju uspeo da se odbrani od napadača – rekao je gradonačelnik i dodao da je sada najvažnije da se počinilac kaznenog dela adekvatno kazni od strane nadležnih organa kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić istakao je da su vesti o oporavku kolege veoma zadovoljavajuće i da se, ovog trećeg postoperativnog dana, mogu konstatovati samo stabilni vitalni parametri u njegovom zdravstvenom stanju. On je rekao da je napad na policajca - napad na državu, a da se nadležni državni organi moraju više angažovati po pitanju bezbednosti policijskih službenika, prvenstveno u vezi sa nabavkom odgovarajuće opreme.

Novi Sad, 21. april 2014. godine