Čitaj mi

SPORTSKI DAN U BUDISAVI

U organizaciji Udruženja „Sportins“ i Mesne zajednice Budisava održana je manifestacija „Sportski dan“ u kojoj je učestvovalo više od 200 dece iz vrtića i osnovne škole u Budisavi, kao i odraslih stanovnika ovog naselja. „Sportski dan“ se realizuje pod pokroviteljstvom Gradske uprave za sport i omladinu, a u okviru projekta „Sport za sve“ koji ima za cilj da  deci koja žive u prigradskim naseljima približi različite vidove sportskih aktivnosti. Manifestaciju je otvorio član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar.

- Ova manifestacija ima višestruki značaj. Pre svega, veoma je važno da deca još u najmlađem uzrastu usvoje vrednosti koje sport sa sobom nosi, zatim želeli smo da pružimo priliku deci koja žive u prigradskim naseljima da se upoznaju sa onim vidovima sportskih aktivnosti koje im  do sada možda nisu bile dostupne. Takođe, sa velikim zadovoljstvom primećujem da se u Budisavi danas oseti pozitivna atmosfera i duh zajedništva, s obzirom na to da veliki broj meštana učestvuje u ovoj manifestaciji- izjavio je Predrag Svilar.

Prisutni mališani su tokom dana radili pokazne vežbe i upoznavali se sa različitim sportskim aktivnostima, dok je za odrasle bio organizovan obilazak Lovačkog i Ribolovačkog doma, šetnja i slikarska kolonija. Centralni deo manifestacije održan je na fudbalskom igralištu, gde su se deca takmičila u različitim sportskim disciplinama.

U nastavku realizacije projekta „Sport za sve“ do kraja oktobra, domaćini "Sportskog dana" biće Veternik i Bukovac, a na kraju projekta biće izabrana najbolja mesna zajednica, odnosno ona koja je okupila najviše dece i učesnika.

Novi Sad, 18. oktobar 2014. godine