Čitaj mi

SPORTOVI NA ŠTRANDU

Članica Gradskog veća za zdravstvo prof.dr Aleksandra Novakov - Mikić prisustvovala je manifestaciji „Sportovi na Štrandu“ koja je deo projekta prevencije narkomanije kod mladih u srednjim i osnovnim školama , a realizuje ga udruženje građana "Novosadska asocijacija za razvoj i unapređenje društva-NARUD' u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo, Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu i Kancelarijom za mlade.

- Grad Novi Sad je veoma srećan što ima ovakve grupe entuzijasta koji pokazuju koliko je važno prevenirati strašne stvari kao što je zloupotreba štetnih psihoaktivnih supstanci. Narud kao nevladina organizacija održava kontinuirano ovakve akcije i sve je veći broj dece koja učestvuju što znači da je ovo zdrav grad koji se puno bavi sportom i kvalitetnim provođenjem vremena, a rezultate ćemo moći da prepoznamo u narednim godinama kad ova deca odrastu. Sigurna sam da će biti još više akcija koje se bave ovim problemom, a Grad će ih uvek podržati- rekla je prof.dr Aleksandra Novakov Mikić.

Na manifestaciji je učestvovalo preko 15 sportskih klubova iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Oni su na Štrandu predstavili sportove i aktivnosti kao što su džudo, hokej na rolerima, kik boks i druge.

Novi Sad, 13. septembar 2010.