Čitaj mi

SPENS SPREMAN ZA ODRŽAVANJE IV SVETSKOG PRVENSTVA U KARATEU ZA DECU KADETE I JUNIORE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić zajedno sa predsednikom Svetske unije karate federacije (World Union of Karate - do Organizations) Osvaldom Mesijas Olivierom i potpredsednikom federacije Livijom Krisijanom obišao je JP SPC "Vojvodina" i izvršio kontrolu uslova za održavanje IV Svetskog prvenstva u karateu za decu kadete i juniore.

- Ovo takmičenje je veoma važno za Novi Sad i to ne samo sa sportskog aspekta, već i u turističkom smislu, budući da se očekuje prisustvo od oko 2000 učesnika koji dolaze iz više od 50 zemalja i sa svih kontinenata - izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić.

Predsednik Svetske unije karate federacije Osvaldo Mesijas Olivierom i potpredsednik federacije Livijom Krisijanom složili su se da Novi Sad ima dobre uslove i svu potrebnu infrastrukturu, ali da je za organizaciju ovako velikog sportskog takmičenja od presudne važnosti podrška i sposobnost nadležnih ljudi. IV Svetsko prvenstvo u karateu za decu kadete i juniore, koje će biti održano od 10-14. oktobra 2012. godine u Novom Sadu.

Novi Sad, 7. februar 2012. godine