Čitaj mi

SOMBORSKI BULEVAR OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavčličić, predsednik Skupštine Grada Aleksandar Jovanović i v.d. direktora JP Zavod za izgradnju grada Mirjana Dejanović prisustvovali su otvaranju Somborskog bulevara za saobraćaj, a kružnom raskrsnicom prvi su se provozali predstavnici medija. Tom prilikom gradonačelnik je istakao da je otvaranje Somborskog bulevara samo jedna od značajnih investicija koja je ralizovana u skladu sa obećanim rokovima i najavio skori početak važnih infrstrukturnih projekata.

- Završetkom izgradnje druge deonice Somborskog bulevara, brži, lakši i jednostavniji protok saobraćaja povezaće zapadne delove našeg grada sa Limanima i u značajnoj meri rasteretiti ulaz u grad iz pravca Bačke Palanke. Iduće nedelje počeće i realizacija četvrte faze izgradnje Bulevara Evrope, a uslediće i aktivnosti na rešavanju važnog komunalnog problema, odnosno krećemo sa izgradnjom kanalizacije na Sajlovu- naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Predsednik Skupštine Grada Aleksandar Jovanović rekao je da će se efekti izgradnje novih bulevara u Novom Sadu osetiti tek za nekoliko godina, odnosno decenija, i dodao da značaj tih investicija prevazilazi lokalni okvir. Radovi na drugoj deonici od Ulice Jožefa Atile do Bulevara cara Lazara obuhvataju izgradnju dva kolovoza sa po dve saobraćajne trake u oba smera (širine po 3,50 metra), kao i razdelno ostrvo širine 4,50 metra u dužini od 790 metara. U okviru ove investicije izgrađen je i deo Bulevara Evrope do Ulice Braće Grulović u dužini od 160 metara čime su stvoreni uslovi za izgradnju još jedne kružne raskrsnice u našem gradu koja spaja tri bulevara: Somborski, Bulevar Evrope i Bulevar cara Lazara. U cilju poboljšanja protoka saobraćaja, izvršena je rekonstrukcija dve raskrsnice, ulice Cara Dušana i Ive Andrića sa Bulevarom cara Lazara, i raskrsnica ulica Heroja Pinkija i Ive Andrića, a takođe je proširen kolovoz u zoni ovih raskrsnica. Izgradnjom ove značajne gradske saobraćajnice u ukupnoj dužini od 1100 metara bitno će se upotpuniti putna mreža i umnogome izmeniti slika grada. Kompletan završetak svih radova koji podrazumeva nanošenje završnog sloja asfalta na kolovoz, izgradnju trotoara, parkinga i biciklističkih staza planira se na proleće iduće godine.

Novi sad, 23. decembar 2011. godine