Čitaj mi

SMANJENA LISTA ČEKANJA ZA UPIS DECE U VRTIĆE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je tri nadograđena objekta PU „Radosno detinjstvo“ u ulicama Dragiše Brašovana, Save Kovačevića i Janka Čmelika. Sva tri vrtića dobila su po jedan sprat, odnosno oko 700 m2 površine, što sa postojećim, ali potpuno renoviranim prizemljima čini oko 4,200 m2 korisnog prostora.

- Jako sam zadovoljan što smo uspeli da u godini krize završimo ovu veliku investiciju čijom realizacijom su obezbeđeni bolji uslovi za boravak mališana u vrićima, a lista čekanja svedena je na samo 400 neupisane dece. Grad Novi Sad još uspeva da drži najnižu cenu boravka dece u predškolskoj ustanovi, a u nameri da maksimalno izađemo u susret roditeljima 80 posto te cene snosi Grad- istakao je gradonačelnik i najavio da će se u narednom periodu raditi na projektu novog predškoslkog objekta koji bi trebalo da se gradi iduće godine u Radničkoj ulici.

Prilikom obilaska vrtića direktor PU Radosno detinjstvo Borislav Samardžić naglasio je da u istoriji predškolstva nikada nije toliko kvadratnih metara prostora izgrađeno u jednoj godini i dodao da sada predstoji realizacija sledećeg velikog projekta u toj oblasti, odnosno izgradnja Centralne kuhinje.

Pored tri nadograđena objekta, danas su počela da rade i dva dograđena vrtića u ulicama Antona Urbana i Stojana Novakovića, a njihovi kapaciteti uvećani su za oko 1250 m2 .

Novi Sad, 2. septembar, 2010. godine