Čitaj mi

SKUPŠTINA DANAS O ODLUCI O DODELI GRADSKIH PRIZNANJA

Pred današnju svečanu sednicu Skupštine Grada Novog Sada na kojoj se odlučuje o dodeli Oktobarske nagrade i Novembarske povelje za 2021. godinu prisutnim novinarima se obratio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić.

- Uvek se radujemo novim dobitnicima, jer smo svesni činjenice da su dobitnici ti koji su, u prethodnom periodu puno uradili za našu zajednicu, za naš Novi Sad. Za oktobarsku nagradu Novog Sada, za ovu godinu podneto je čak 16 inicijativa. Komisija je imala težak zadatak, ali mislim da su dobro odabrali kada su za tu prestižnu nagradu predložili Tehničku školu „Pavle Savić“, stonoteniserku i paraolimpijku Borislavu Perić – Ranković i posthumno fotografa Jaroslav Papa, a za Novembarsku povelju su JKP „Novosadska toplana“, Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“, Crveni krst Novog Sada, zatim predsednika i aktivistu Novosadske biciklističke inicijative Marka Trifkovića i Ustanovu za izradu tapiserija „Atelje 61“. Verujem da je Komisija sagledala sve aspekte i utvrdila adekvatne predloge. Za ponos nam je svaka nagrada, svaka povelja, svako priznanje koje ćemo dodeliti jer su to naši sugrađani, komšije, preduzeća ili ustanove koji su se istakli u svom radu i doprineli dobrobiti našeg grada  - izjavio je zamenik gradonačelnika Milan Đurić.
Priznanja se dodeljuju povodom 23. oktobra 1944. godine – dana kada je Novi Sad oslobođen od fašizma, 9. novembra 1918. godine – dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine – dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Novi Sad, 15. oktobar 2021. godine