Čitaj mi

"Salatara" u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić dočekali su predsednika Teniskog saveza Srbije Slobodana Živojinovića koji je doneo popularni pehar, tzv. salataru, koji će u narednom periodu biti izložen u Kulturnom centru grada.

- Novi Sad je prvi grad u kome će za posetioce biti izložen jedan od najpopularnijih pehara na svetu, a koji nas podseća na jedan od najvećih uspeha naših sportista, ne samo u protekloj godini već u istoriji sporta. Nadam se da će nam ovaj pehar doneti sreću u predstojećim mečevima Dejvis kupa koji će se igrati u našem gradu. - istakao je gradonačelnik Pavličić, ocenivši da je Novi Sad postao teniski grad.

Popularna "salatara" jedan je od najstarijih i najlepših pehara na svetu, visok je 110 centimetara i težak 105 kilograma.

- Vrednost ovog pehara je velika i potrebne su ozbiljne mere bezbednosti kako u njegovoj distribuciji do gradova, tako i tokom izloženosti. Posle Novog Sada pehar ćemo odneti u Suboticu, a u Vojvodini će se zadržati oko mesec dana - rekao je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović

Novi Sad preduzeo je sve mere zaštite ovog pehara koji će biti fizički obezbeđen 24 sata, narednih 7 dana koliko je predviđeno da pehar bude izložen u Novom Sadu.

Novi Sad, 18. februar 2011. godine