Čitaj mi

REŠAVANjE PROBLEMA IZLIVANjA OTPADNIH VODA NA JUŽNOM TELEPU

Radove na postavljanju cevi za odvođenje atmosferskih voda sa površina u Ulici Sime Matavulja na Južnom Telepu obišli su pomoćnik gradonačelnika Novog Sada mr Vladimir Jelić, član Gradskog veća za komunalne poslove doc. dr Nikola Ćirović i direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović. Urađen je projekat zacevljenja kompletnog kanala, a reč je o potezu od početka Ulice Sime Matavulja (na uglu sa Ulicom Heroja Pinkija) do Ulice Jerneja Kopitara ukupne dužine 224 metra.

- Ranijih godina JKP ''Vodovod i kanalizacija'' izgradilo je sekundarnu kanalizacionu mrežu, međutim ove godine, zacevljenjem ovog kanala, biće rešen problem naših sugrađana sa odvođenjem atmosferskih otpadnih voda. JKP ''Čistoća'' očistilo je sa ovog poteza deponiju koja je pretila da postane izvor zaraze za stanovništvo u ovom delu grada. Grad Novi Sad je čvrsto rešen da obezbedi jednake elementarne uslove svim sugrađanima i neće dopustiti da oni koji žive na periferiji i u prigradksim naseljima budu građani drugog reda – istako je mr Vladimir Jelić.

Ulica Sime Matavulja već godinama predstavlja jednu od najkritičnijih tačaka za atmosferske padavine i poplave, a posle ovih radova meštani te, i okolnih ulica, konačno će moći da priđu svojim kućama i placevima i živeće u boljim uslovima.

- Vrednost predviđenih radova je 3,5 miliona dinara. Naša je obaveza da radimo u interesu građana, i ovo je primer kako se postupa kada se oni predstavkom obrate gradonačelniku ili Upravi za komunalne poslove – istakao je doc. dr Nikola Ćirović i pozvao Novosađane da prijave komunalne probleme u svom okruženju.

Kako je objasnio direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović radnici i mehanizacija su pre kopanja kanala odneli preko 300 kubika smeća sa divlje deponije, a to preduzeće u prethodnom periodu uklonilo je deponije u Kaću, Budisavi i Futogu.

- Divlje deponije su problem sa kojim se svakodnevno susrećemo, a ove godine uklonili smo oko 4000 deponija. Apelujemo na građane da sav kućni otpad odlažu u predviđene posude, kante i kontejnere, kako bismo zajedničkim snagama unapredili upravljanje komunalnim otpadom, a mesto stanovanja učinili lepšim – zaključio je Zelenović.

Novi Sad, 22. novembar 2013. godine