Čitaj mi

PRVO PRVENSTVO SRBIJE U KARATEU ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA „OD HENDIKEPA DO HEPIENDA 2009“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić otvorio je prvenstvo Srbije u karateu za osobe sa posebnim potrebama pod nazivom „Od hendikepa do hepienda 2009“. Reč je o prvom prvenstvu tog tipa u Srbiji koje je održano u hali „Slana bara“ na Klisi, a u kojem je učestvovalo 27 takmičara iz Novog Sada, Beograda, Čačka, Zrenjanina i Bečeja.

Otvarajući prvenstvo Aleksandar Kravić je rekao da je Novi Sad grad tolerancije koji je spreman da svoja vrata otvori svakome ko ima volju za dokazivanjem i napredovanjem u sportskim ali i svim drugim aktivnostima.
- Ovi ljudi imaju ogromnu snagu da se izbore sa svakodnevnim izazovima i da nađu motiv za baveljenje sportom, vodeći aktivan život. Zbog toga im treba pomoći na sve moguće načine da se uključe u što veći broj aktivnosti, a svima ostalima treba ukazati na to kako se snagom volje može postići mnogo više nego što nam se čini na prvi pogled – istakao je Kravić.

Iz Karate federacije Srbije najavili su da će od sledeće godine na evropskom i svetskom nivou, paralelno sa regularnim sistemom takmičenja, biti uveden i sistem takmičenja za osobe sa posebnim potrebama, ističući da je to jedan od standarda koji karate sport mora da ispuni na putu ka ulasku u porodicu Olimsijskih igara.

Novi Sad, 30. novembar 2009. godine