Čitaj mi

PROMOVISANI NOVI GRADSKI AUTOBUSI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa načelnicom Gradske uprave za saobraćaj i puteve Viktorijom Paunović i direktorom JGSP „Novi Sad“ Milanom Stanivukovićem prisustvovao promociji novih gradskih solo autobusa. JGSP „Novi Sad“ je isporučeno poslednjih pet, od 16 kuplјenih solo autobusa, čime je preduzeće u roku od godinu dana završilo prvu fazu podmlađivanja voznog parka i ušlo u drugu fazu nabavke. 

- Zadatak Gradskog javnog saobraćajnog preduzeća je da organizuje bezbedan i efikasan prevoz za Novosađane i sve građane koji dolaze u naš grad. U tom cilјu i Grad i JGSP izdvajaju značajna sredstva za obnavlјanje voznog parka. Stigli su nam novi autobusi koji će od danas biti u saobraćaju, i to svedoči o kontinuitetu obnove voznog parka posle dugo godina u Novom Sadu. Posebno raduje činjenica da su ovi autobusi proizvedeni u našoj zemlјi i da je domaći proizvođač pobedio na tenderu. Na leto će još deset novih zglobnih autobusa doći u naš grad, a nakon toga sledi i nabavka novih solo autobusa. Ovih pet autobusa je niskopodno, sa posebnim rampama za osobe sa invaliditetom i mestima za majke sa decom u kolicima, odnosno sa svom pratećom opremom koja se podrazumeva u savremenom svetu. Postižu se i značajne uštede u potrošnji goriva, što će omogućiti nabavku novih autobusa i obnovu voznog parka, ali i proizvesti druge pogodnosti za naše građane - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Načelnica Gradske uprave za saobraćaj i puteve Viktorija Paunović pohvalila je menadžment JGSP „Novi Sad“ koji u kontinuitetu obavlјa posao od javnog opšteg interesa na strateški način i to u pravcu obnavlјanja voznog parka, čime samo opravdava lidersku poziciju preduzeća u regionu.

Direktor JGSP „Novi Sad“ Milan Stanivuković je istakao da je ova promocija pet novih autobusa treće predstavlјanje novih vozila za manje od godinu dana.

-  Još deset autobusa će se naći na našim ulicama do juna, a pored toga, sledeće nedelјe planiramo da raspišemo još dve nabavke za nova vozila – rekao je Milan Stanivuković.

Pet novih autobusa je bilo postavlјeno duž Ulice kralјa Aleksandra, u pravcu, a tom prilikom delјeni su flajeri sa tekstom i slikama o podmlađivanju voznog parka i završenom prvom fazom obnove. Zainteresovani građani mogli su da uđu da razgledaju unutrašnjost vozila, a oko podneva autobusi su krenuli u redovan saobraćaj. U fabrici „Ikarbus“ u toku je proizvodnja deset zglobnih autobusa koji će se u julu naći na novosadskim ulicama, a u aprilu preduzeće pokreće još dve, od planirane četiri, nabavke autobusa u 2016. godini.

Novi Sad, 2. april 2016. godine