Čitaj mi

PROGLAŠENI NAJBOLjI SPORTISTI PO IZBORU DNEVNIKA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je 66. Dnevnikovom izboru najboljih sportista AP Vojvodine u 2022. godini.  Svečanost je održana na „Dedinom salašu“, na Čeneju gde su se okupile sportske legende, dosadašnji laureati, ovogodišnji dobitnici nagrada, sportisti i njihovi treneri, kao i mnogobrojni sportski radnici, prijatelji klubova i lista „Dnevnik“. U skladu sa tradicijom, proglašeno je troje najboljih u generalnom plasmanu i najuspšniji pojedinci u 23 sportske grane, a dodeljena su i specijalna priznanja.

- Kada je reč o sportskim nagradama, Dnevnikov izbor za sportistu godine svakako spada u red najprestižnijih, jer se među njima nalaze imena mnogih sportskih velikana i nemerljiv je njihov doprinos razvoju sporta u Novom Sadu i šire. Želim da svim dobitnicima priznanja od srca čestitam u ime Grada Novog Sada. Zahvalni smo im na svim dostignućima koja su ostvarili  i na tome što su pronosili slavu našeg grada i države po svetu, a nas činili ponosnima. Grad Novi Sad prepoznaje značaj ulaganja u sport i sportske manifestacije i ubuduće će nastaviti da ulaže u sport i podržava sve klubove i udruženja koja promovišu Novi Sad i Srbiju - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Prema rečima Dušana Vlaovića generalnog direktora d.o.o. „Dnevnik Vojvodina pres“ sportisti su ove godine doneli pregršt medalja sa najvećih svetskih i evropskih takmičenja i nije bilo lako odabrati najboljeg među najboljima.

- Nadam se da su moje kolege iz sportske redakcije to uspešno obavile i da će nagrade otići u prave ruke. Sledećeg vikenda počinje tradicionalni Dnevnikov turnir u malom fudbalu, što samo govori koliku pažnju „Dnevnik“ poklanja sportu – rekao je Dušan Vlaović.

Prvu nagradu dobio je basketaš Mihailo Vasić iz Basket kluba „Liman“, drugu nagradu je osvojio rvač Sebastijan Nađ  iz Rvačkog kluba „Spartak“ iz Subotice i treću strelac Milenko Sebić iz „Streljačke družine Novi Sad 1790“, dok su specijalno priznanje dobili stonoteniserka sa invaliditetom Nada Matić i Kompanija „mSport“.

Novi Sad, 20. decembar 2022. godine