Čitaj mi

PRIJEM ZA UČESNIKE DVANAESTOG SVETSKOG UNIVERZITETSKOG PRVENSTVA U FUTSALU

Заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић примио је делегације 12. светског универзитетског првенства у футсалу које се одржава од 23. до 30. августа 2010. године на теренима СПЦ „Војводина“ у Новом Саду.

- Нови Сад је више пута доказао да је одличан организатор значајних међународних такмичења и уверен сам да ће тако бити и овога пута, да ће и гости и домаћини понети добре утиске са ове спортске манифестације.Универзитетско првенство у футсалу окупило је, овога пута у нашем граду, младе спортисте из целог света. То је прилика да се на терену одмере снаге и квалитети, али и шанса за дружење и нова познанства. - рекао је др Саша Игић и свим гостима пожелео леп боравак у нашем граду, а такмичарским екипама спортску срећу.

Такмичење у којем учествује 16 мушких и 6 женских екипа из целог света, организује се под патронатом Светске универзитетске спортске федерације (ФИСУ), а технички организатор је Универзитетски спортски савез Новог Сада. После 25. Универзијаде, која је прошле године организована у Србији, ово је највеће студентско спортско такмичење икада организовано код нас, а Град је такимчење помогао са око 3 200 000 динара.

Нови Сад, 26. август 2010. године