Čitaj mi

PRIJEM ZA NOVOSAĐANKU IZABRANU ZA HEROINU VELIKOG SRCA

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Žarko Mićin i njegova zamenica Ana Lekić primili su danas u Gradskoj kući Vidosavu Blažević, Novosađanku koja je glasovima sugrađana na konkursu „Oni su heroji“, u organizaciji EU Delegacije u Srbiji i  Fondacije „Ana i Vlade Divac“ izabrana za heroinu.

Na osnovu tog konkursa, građani su imali priliku da biraju deset najistaknutijih pojedinaca, svoje heroje i heroine, a Vidosava Blažević jedna je od njih deset. Nјu su građani podržali sa 4.749 glasova. Osnovni cilј konkursa je bio da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima predstavlјaju primer čovekolјublјa i solidarnosti.

Vidosava Blažević je medicinska sestra zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine koja se tokom 2021. godine istakla svojom posvećenošću i humanim delima, a pored stručnosti, ona svojim pacijentima svakodnevno pruža osmeh, nadu i veru u bolјe sutra i baš zato je ona prepoznata kao heroina velikog srca.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovala je i šefica EU info centra u Novom Sadu Jelena Anđelovski, kao i Uroš Delić iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“, a predstavnici Grada su tom prilikom heroini Vidosavi Blažević, uručili prigodan poklon u znak zahvalnosti.

Novi Sad, 2. jun 2022. godine