Čitaj mi

PRIJEM ZA NAGRAĐENE UČENICE IZ REPUBLIKE SRPSKE

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je nagrađene učenice Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ iz Zvornika koje su osvojile nagradu da borave tri dana u Novom Sadu na literarnom konkursu na temu „Kako vidim Srbiju u budućnosti“. Konkurs na kom su učestvovale sve srednje škole sa teritorije Republike Srpske raspisao je Generalni konzulat Republike Srbije iz Banja Luke povodom Dana državnosti Republike Srbije.

- Veliko mi je zadovolјstvo da nagrađenim učenicama i njihovim profesorima iz Republike Srpske koji su u poseti Novom Sadu čestitam na osvojenim nagradama i poželim ugodan boravak u našem gradu – rekao je Aleksandar Petrović i naglasio da je Grad Novi Sad odličan organizator i domaćin tradicionalne manifestacije „Dani Republike Srpske“, što samo govori u prilog sa kojim dužnim poštovanjem i lјubavlјu vodi računa o svim sunarodnicima bez obzira gde oni živeli.

Turistička organizacija Novog Sada će tokom njihovog trodnevnog boravka u Novom Sadu obezbediti smeštaj i turističkog vodiča koji će ih im pokazati znamenitoste grada, Petrovaradinsku tvrđavu, kao i ulaznice za modne revije tokom trajanja manifestacije „Serbia Fashion Week“.

Novi Sad, 9. april 2016. godine