Čitaj mi

ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ НОРВЕШКЕ РЕГИЈЕ НОРДЛAНД

U okviru zvanične posete AP Vojvodini delegacija norveške regije Nordland sastala se sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i njegovim saradnicima u Gradskoj kući. Neposredno pred početak tematske sednice Skupštine AP Vojvodine koja je bila posvećena predstavljanju norveške regije Nordland, delegacije Skupštine APV i Nordlanda razgovarale su o produbljivanju saradnje dve regije, kao i njihovih lokalnih samouprava.

У оквиру званичне посете АП Војводини делегација норвешке регије Нордланд састала се са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и његовим сарадницима у Градској кући. Непосредно пред почетак тематске седнице Скупштине АП Војводине која је била посвећена представљању норвешке регије Нордланд, делегације Скупштине АПВ и Нордланда разговарале су о продубљивању сарадње две регије, као и њихових локалних самоуправа.

Представљајући Нови Сад градоначелник Милош Вучевић нагласио је да је реч о свoјeврсном привредном, ИТ и универзитетском центру региона чији је приоритет обезбеђивање најбољих услова за развој привреде, за нове инвестиције и запошљавање.

Градоначелник је такође нагласио значај титула Европске престонице културе 2021. и Омладинске престонице Европе 2019. које је Нови Сад освојио прошле године, наглашавајући да ће престижна европска признања допринети убрзаном развоју града.

Председница Скупштине Нордланда Соња Стин изразила је задовољство што је делегација ове регије посетила Војводину и Нови Сад и оценила да постоји значајан простор за сарадњу. Како је речено на састанку норвешки градови такође су заинтересовани да конкуришу за Европску престоницу културе, па би им искуства Новог Сада на том плану била од велике користи. Представници Друщтва пријатељства Норвещка – Западни Балкан исказали су заинтерсованост да подстакну интензивнију сарадњу између норвешких и новосадских омладинских организација, као и на нивоу универзитета.

Нови Сад, 24. јануар 2017. године