Čitaj mi

PRIJEM POVODOM USPEŠNO ZAVRŠENOG UPISA U SREDNJE ŠKOLE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je prijemu u OŠ „Žarko Zrenjanin“ koji je organizovala Školska uprava povodom završetka upisa u prvi razred srednje škole i početka nove školske godine. Prijemu su prisustvovali član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić, načelnik Školske uprave Novi Sad Petar Viđikant i načelnik Južnobačkog Upravnog okruga prof. dr Zoran Milošević.

Prijem je bio organizovan u čast supervizora novosadskih osnovnih škola i učesnika u realizaciji završnog ispita, a povodom zavidnih rezultata na nivou Školske uprave i odlično organizovanog trodnevnog testa.

-Dobar rezultat koji su učenici osnovnih škola ostvarili na prijemnom ispitu za srednje škole treba da bude svojevrstan podsticaj svima onima koji su angažovani u ovom segmentu prosvetnog rada da i u budućem periodu nastave da još kvalitetnije rade. Želim da pohvalim sve one koji su učestvovali u pripremi dece i organizaciji prijemnih ispita, i naravno one koji su doprineli da đaci imaju sve neophodne uslove da taj važan ispit završe na najbolji način – rekao je gradonačelnik i dodao da se nada da će i u narednom periodu prijemni ispiti biti tako dobro organizovani i manje stresni za učenike i njihove porodice.

Načelnik Južnobačkog Upravnog okruga prof. dr Zoran Milošević smatra da država ima autoritet da očuva kredibilitet prijemnog ispita i upisa u školu.

-Zajedničkim radom lokalne samouprave, načelnika Školske uprave i resornog ministarstva na tom projektu sa roditeljima i nastavnicima dokazali smo da možemo raditi u interesu pre svega učenika. Ovo je veliki trenutak kada dokazujemo da poštenim i odgovornim radom možemo služiti interesima budućih generacija, jer samo znanjem možemo graditi budućnost – rekao je prof. dr Zoran Milošević.

Učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ ove godine ostvarili su najbolji rezultat na prijemnim ispitima za srednju školu u celoj AP Vojvodini.

Novi Sad, 27. avgust 2014. godine