Čitaj mi

PRIJEM POVODOM POČETKA MEĐUNARODNE SARADNјE POSVEĆENE HOLOKAUSTU

Nedelјa, 22. avgust 2021. godine
18.00 časova
Dvorišni prostor Arhiva Vojvodine
Ulica Žarka Vasilјevića br. 2a

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovaće svečanom prijemu povodom početka saradnje na organizovanju godišnjih međunarodnih seminara o Holokaustu za prosvetne radnike u Republici Srbiji.

''Olga Lengel'' institut iz Nјujorka i organizacija ''Teraforming'' iz Novog Sada su započeli dugoročnu saradnju u okviru koje će svake godine u Srbiji organizovati seminar o edukaciji o Holokaustu.

Seminari će se održavati jednom godišnje, svaki put u drugom gradu u Srbiji. Prvi četvorodnevni seminar za 35 nastavnika iz cele Srbije pod nazivom ''Učimo od prošlosti – delujemo za budućnost'' biće održan od 23. do 26. avgusta u Hotelu Šeraton u Novom Sadu.

Ovog puta seminar se organizuje u okviru EU programa ''Evropa za građane'' u saradnji sa Jevrejskim dokumentacionim centrom iz Milana i ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U okviru programa polaznici će čuti predavanja eminentnih srpskih stručnjaka kao i uglednih predavača iz Nemačke, Italije, Rumunije i SAD. Na ovaj način nastavlјa se saradnja Arhiva Vojvodine i ''Teraforminga'' na osnaženju kulture sećanja na stradanja u Drugom svetskom ratu.

Novi Sad, 20. avgust 2021. godine