Čitaj mi

PRIJEM POVODOM DANA DETETA ODRŽAN U GRADSKOJ KUĆI

Povodom 7. oktobra - Međunarodnog dana deteta, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, primio je u Gradskoj kući predstavnike Dečjeg saveza i Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine. Tom prilikom najaktivnijim školskim dečjim savezima i pojedincima uručene su nagrade.

- Najpre želim da čestitam našim najmlađima Dan deteta i da im se zahvalim što su svojim radom i zalaganjem pokazali dobre rezultate u obrazovnim aktivnostima. Takođe želim da pohvalim njihove nastavnike i roditelje što su se dodatno angažovali oko vaspitanja dece i što ih usmeravaju na pravilan put – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Dečji savez je najaktivnija sekcija Društva učitelja Novog Sada koja aktivno radi na osmišljavanju i unapređivanju vannastavnih školskih aktivnosti. Na nivou grada okuplja decu iz tridesetak novosadskih osnovnih škola, njihovih školskih organizacija Dečjeg saveza i učitelja (nastavnika), koji sa njima volonterski rade. Dečji savez je predstavnik Novog Sada u republičkoj organizaciji – Dečji savez Srbije, kao i u organizaciji Prijatelji dece Srbije, u kojoj aktivno učestvuje.

Centar za likovno vaspitanje dece i omladine istražuje, podržava i pre svega afirmiše dečje stvaralaštvo, a okuplja likovne pedagoge osnovnih, srednjih i viših škola, kao i profesore likovnih akademija. Pored njih, Centar je otvoren i za sve spoljne saradnike, naučnike i stručnjake srodnih nauka. Redovno organizuje tematskie izložbe u okviru kulturnih i umetničkih manifestacija namenjenih deci, na gradskom, i pokrajinskom nivou.


Novi Sad, 7. oktobar 2011. godine