Čitaj mi

PRIJEM DELEGACIJE DRŽAVNOG UNIVERZITETA F.M. DOSTOJEVSKI IZ OMSKA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl primili su u Gradskoj kući delegaciju državnog Univerziteta F.M. Dostojevski iz Omska.

- Novi Sad je univerzitetski centar i svako uspostavljanje veza sa univerzitetima iz Rusije doprineće jačanju prijateljskih odnosa dveju država - istakao je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić dodajući da je svaka razmena iskustava u naučno-obrazovnim programima i više nego dobrodošla.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Kopicl poželeo je srdačnu dobrodošlicu delegaciji Omska i naglasio da je Novi Sad spreman i otvoren za sve vidove saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, i to preko mreže srodnih institucija iz tih oblasti.

U ime delegacije iz Rusije susretu su prisustvovali Vladimir Ivanovic, Rektor OMGU, Fokin Maksim Stanislavovic, dekan Pravnog fakulteta, Ivanova Ljudmila Nikolaevna, dekanica Ekonomskog fakulteta Genova Nina Mihajlovna, dekanica fakulteta za umetnost i kulturu i vanredni prof. dr Grebennikova Natalia Borisovna sa katedre za socijalni rad, pedagogiju i psihologiju.

Novi Sad, 13. decembar 2010. godine