Čitaj mi

Predstavnici Novog Sada na manifestaciji 'Vasa Ladački u Opatiji'

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl prisustvovali su trodnevnoj manifestaciji 'Vasa Ladački u Opatiji' koja je u tom gradu organizovana od 13. do 15. avgusta povodom premijere igranog filma 'Kao rani mraz' u Hrvatskoj. Film Đorđa Balaševića, čiju je realizaciju podržao i Grad Novi Sad, prikazan je u Opatiji u finalnom delu manifestacije pred 3000 posetilaca a prethodno je koncert Đorđa Balaševića i njegovog benda Panonska mornarica slušalo 5000 ljudi.

Tokom trajanja manifestacije Andrej Bursać i Vladimir Kopicl zajedno sa Pokrajinskim sekretarom za kulturu Miloradom Đurićem sreli su se sa gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem i predstavnicima Primorsko goranske Županije.

Tom prilikom manifestacija 'Dani Vase Ladačkog u Opatiji' ocenjena je kao odličan način za razvijanje saradnje u oblasti kulture kao i podstrek kulturnoj razmeni. Na početku vikenda u znaku Vase Ladačkog su gosti, domaćini, kao i mnogobrojna publika u opatijskoj Vili Anđelini imali priliku da pogledaju izložbu fotografija i rekvizita iz filma 'Rani mraz', kao i dokumentarni film 'Making of...Kao rani mraz".

Novi Sad, 20. avgust 2010. godine