Čitaj mi

PREDSTAVNICI GRADA POSETILI STANOVNIKE VELIKOG RITA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović posetili su Veliki rit, kako bi sagledali probleme sa kojima se stanovnici ovog naselja već duži niz godina suočavaju.

- Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem sprovodi odgovornu socijalnu politiku. Shodno tome, danas smo došli da porazgovaramo sa našim sugrađanima iz Velikog rita, koji se suočavaju sa brojnim problemima i da pokušamo da rešimo one koji su u nadležnosti Grada - izjavio je Aleksandar Petrović i podsetio da su, iz tekuće budžetske rezerve Grada izdvojena dodatna sredstva za nabavku besplatnih udžbenika za decu iz socijalno ugroženih porodica, što će svakako poboljšati položaj dece iz ovog naselja.

Član Nacionalnog saveta Roma Olah Vince istakao je da poseta predstavnika Grada ima veliki značaj, jer stanovnicima Velikog rita pokazuje da gradska vlast ima razumevanje i želi da pomogne na rešavanju problema Roma, Aškalija i svih ostalih koji žive u romskim naseljima. Predsednik Saveta Mesne zajednice Vidovdansko naselje Miljko Stanić je dodao da Grad čini velike napore da višestruke i dugotrajne probleme, koji se pre svega odnose na komunalni sektor.

Pored predstavnika Gradske vlasti, sa stanovnicima Velikog rita su razgovarali i predstavnici Elektrovojvodine i direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković koji je objasnio da ova ustanova dodeljuje novčanu socijalnu pomoć, kao i da su iz budžeta Grada izdvojena sredstva za jednokratnu novčanu pomoć.

Novi Sad, 28. oktobar 2013. godine