Čitaj mi

PREDSTAVNICI GRADA OBIŠLI EDUKATIVNI CENTAR

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i v.d. načelnika Gradske uprave za privredu Saša Bilinović obišli su Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama gde se održavaju i obuke koje finansira Gradska uprava za privredu.

Predstavnike Grada je dočekao direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Đurađ Milanović koji ih je informisao o obukama koje se realizuju iz gradskog budžeta.

Milorad Radojević i Saša Bilinović su imali priliku još jednom da se uvere u kvalitet obuka koje se sprovode u Edukativnom centru, kao i da razmene informacije o zapošljivosti nakon uspešno realizovane obuke.

Trenutno je u toku poslednja od tri obuke za rukovaoce građevinskim mašinama koja ima za cilj da obuči 60 rukovalaca, dok peta od sedam obuka za ličnog pratioca počinje u ponedeljak, 28. oktobra kojom će se obučiti 100 ličnih pratilaca do kraja godine.

Ovo je nastavak izuzetne saradnje između Grada Novog Sada, odnosno Gradske uprave za privredu i Edukativnog centra putem koje je Grad u protekle tri godine finansirao obuke za zavarivače, ličnog pratioca deteta, rukovaoce građevinskim mašinama i pasoš kompetencije u ukupnom iznosu od 7.750.000 dinara.

Novi Sad, 21. oktobar 2019. godine