Čitaj mi

PREDSTAVLJENA NOVA UPRAVA КOŠARКAŠКOG КLUBA „VOJVODINA“

Nova uprava Кošarkaškog kluba „Vojvodina“ predstavljena je danas na konferenciji za novinare održanoj u SPC „Vojvodina“. Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je tom prilikom rekao da se Grad Novi Sad svim srcem zalaže da pomogne svakom sportskom udruženju.

- Grad Novi Sad broji preko šest stotina sportskih udruženja čiji je značaj prepoznat zahvaljujući politici gradonačelnika Miloša Vučevića koji podržava sve one koji, svojim radom i zalaganjem u sportu, na najbolji mogući način pronose ime Novog Sada. Naš grad je rasadnik košarkaških talenata i želimo da im obezbedimo najbolje uslove za treniranje u КК „Vojvodina“, i da velika dvorana SPENS-a bude domaćin odličnim košarkašima i mesto gde se igra vrhunska košarka - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Novi predsednik КК „Vojvodina“ Željko Rebrača je istakao da mu je velika čast i odgovornost što je postavljen da vodi najstariji košarkaški klub.

- Sa svojim saradnicima želim da unesem novu energiju i da vremenom vratimo КК „Vojvodina“ gde joj je mesto – u vrh domaće košarke. Imamo veliku podršku Grada Novog Sada na čelu sa Milošem Vučevićem koji je prepoznao značaj i nameru da se vrhunska košakrka vrati u naš grad. Novi Sad zaslužuje jak košarkaški kolektiv. Za početak, treba da se baziramo na kvalitetnom radu s mladima, da talentovanu vojvođansku decu zadržimo, kako ne bi prerano odlazila u druge klubove, da odavde izlaze neki novi reprezentativci - rekao je Rebrača i dodao da postoji namera da КК „Vojvodina“ u roku od četiri ili pet godina igra ABA ligu.

Trener КК „Vojvodina“ Miloš Isakov Кovačević je iskazao zadovoljstvo što mu ukazano poverenje da se ostvari u ulozi prvog trenera u klubu.

-Pred nama je petogodišnji plan koji smo zacrtali i ogroman rad i trud kojim ćemo nastojati da vratimo Novi Sad u regionalnu košarkašku ligu- rekao je Miloš Isakov Кovačević.

Кošarkaš Marko Ljubičić je naglasio da je kao igrač dodatno motivisan planom rada koji mu je predočio Rebrača i da će zajedno sa svojim trenerom i timom dati sve od sebe da se КК „Vojvodina“ vrati tamo gde joj je mesto.

Novi Sad, 16. jun 2022. godine

.