Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROGRAM OBELEŽAVANJA "DEČJE NEDELJE" U NOVOM SADU

Program obeležavanja "Dečje nedelje" u Novom Sadu predstavljen je u Gradskoj kući, a o tome su govorili članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović, načelnica resorne uprave Vera Grkavac, i u ime organizatora manifestacije Ismet Atić iz ''Strade''.

-Cilj obeležavanja „Dečje nedelje“ jeste da skrene pažnju javnosti na sve one lepe stvari u detinjstvu i odrastanju, a takođe i na sve ono što može uticati na nas kako da doprinesemo nesmetanom razvoju i obrazovanju dece. Ovogodišnja „Dečja nedelja“ je posvećena deci sa smetenjma u razvoju pod motom "Dece ima razne, al` svako dete je ličnost, razlike nisu kazne, u razlikama je naša sličnost.“ Neophodno je da razvijamo obrazovni sistem koji se prilagođava različitostima kod dece kako bi se obezbedilo ostavarivanje prava deteta na nediskriminaciju i kvalitetan život- rekla je prof. dr Sanja Stojanović i dodala da je iz budžeta Grada Novog Sada za 2011. godinu za organizaciju manifestacije izdvojeno 1.600.000,00 dinara.

Ismet Atić najavio je izuzetno bogat program koji ove godine čine 143 segmenta u kojima aktivno učestvuje preko 2000 dece, a procenjuje se da će oko 10 000 dece i roditelja prisustvovati ovoj manifestaciji. Program manifestacije objavljen je na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs.

Novi Sad, 28. septembar 2011. godine

 

 

Preuzmite program_dn_2011.doc (application/msword 174 KB)